Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram lotus bisküvi (50 gram üzeri için)
- Yarım paket yulaflı bisküvi
- 30 gram tereyağı
- 500-550 gram kadar labne peynir (3*180 gram olanlardan)
- Yarım su bardağı şeker/tatlandırıcı (60 gr)
- 1 kutu krema
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un (20 gram kadar)
- 1 yemek kaşığı nişasta (20 gram kadar)
- Yarım paket vanilya
- 1 yemek kaşığı bisküvi kreması (içi için)
- 4 yemek kaşığı bisküvi kreması(üzeri için)
- İsteğe bağlı 10-12 tane çilek
Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 200 gram lotus bisküvi ve yarım paket yulaflı bisküviler ufalanıp, üzerine 30 gram tereyağı eritip döküyoruz ve karıştırıyoruz.
- Karışımı yağlı fırın kağıdı serili fırın tepsisine döküyoruz ve kaşıkla yeterlice yerleştiriyoruz sonra buzdolabına koyuyoruz.
- Suyunu süzgeçten süzdürdüğümüz labne peynirleri geniş bir kaba alıp üzerine şekeri ekleyip karıştırıyoruz. 1 kutu kremamızı da ekleyip çırpma teliyle yeterlice karıştırıyoruz. Akabinde yumurtaları da tek tek döküp çırpıyoruz.
- Un, nişasta ve vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz.
- 1 yemek kaşığı bisküvi kremasını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Buzdolabından çıkarttığımız bisküvili tabana kremayı döküyoruz. Kendi tepsimizden daha büyük bir fırın tepsinin içerisine kendi tepsimizi koyduktan sonra büyük olan tepsisinin içerisine 2 su bardağı su ekliyoruz.
- Fırını 2-3 dk ısıttıktan sonra fanlı ayarda 170 derecede 20 dakika pişiriyoruz. Birinci soğuğu çıkınca buzdolabına yerleştiriyoruz. Bir gece bekleyince daha lezzetli oluyor.
- Ertesi gün üst kreması için 4 yemek kaşığı bisküvi kremasını bir kaba koyup benmari adabı erittikten sonra soğuyan cheesecakein üzerine dökülür.
- Buzdolabında biraz daha soğuttuktan sonra üzerini ayırdığımız 50 gram lotus bisküvi ve çileklerle süslüyoruz.
Diyabetliler ve diyet yapanlar için 20 dilime bölündüğünde 1 dilim 20 gram ch, 15 gram yağ içerir.
Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı