Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cheesecake

Cheesecake
0
25

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler


Tabanı için;
  • 3 paket eti burçak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ara katman;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 kilo yoğurt
Jölesi için;
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su

Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Eti burçakları rondodan geçirip eritilmiş tereyağı ile güzelce karıştırıyoruz.
  2. Tabanına ve etrafına güzelce yağlı kağıdı koyduğumuz kelepçeli kalıba bir su bardağı yardımı ile bastırarak tabanı oluşturuyoruz. Benim kalıbım 32 cm. Şayet daha küçükse burçakları azaltabilirsiniz.
  3. Ara katmanını hazırlayana kadar kalıbı buzdolabında yahut buzlukta dinlendiriyoruz ki güzelce birleşsin.
  4. Yumurta ile şekeri güzelce çırpıyoruz.
  5. Ardından yoğurt hariç bütün materyalleri ekleyip karıştırıyoruz. Yoğurdu yavaş yavaş ekleyerek karışımımızı oluşturuyoruz.
  6. Buzluktan aldığımız kalıba döküp bi iki defa tezgaha vurarak içerisindeki baloncukların çıkmasını sağlıyoruz. Akabinde 160 derecedeki fırının orta kısmına kalıbımızı koyuyoruz.
  7. Altına da ısıya sağlam bi kaba su koyup pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 1 saatte yavaş yavaş pişiriyoruz.
  8. Tenceremizin içine limon suyu, şeker, 1 bardak suyu ekleyip kaynatıyoruz.
  9. Bir kasenin içine 2 kaşık nişasta ve suyu alıp yeterlice karıştırıyoruz. Yavaşta kaynayan tencereye ek ediyoruz.
  10. Biraz kıvam aldıktan sonra altını kapatıp ocaktan alıyoruz. Renginin daha sarı olması için ben çay kaşığının ucu ile zerdeçal ekliyorum.
  11. Gördüğünüz üzere ben yarı yarıya limonlu ve vişneli yaptım. Ölçü büsbütün üstte verdiğim üzere. Neli yapmak istiyorsanız 1 bardak olacak biçimde limon suyunun yerine koyup jölenizi yapabilirsiniz. Portakallı,limonlu vs. Ben burada vişneli kısmı için vişne reçeli kullandım.
  12. Yarım bardak vişne reçelini yarım bardak su ile kaynatıp 1 yemek kaşığı nişastayı yarım bardak su ile açtım.
  13. Limonluyu da yarım yaptım.
  14. Fırından çıkarınca sosumuzu direk döküp soğumaya bırakıyoruz. 1-2 gün dinlenince daha harika oluyor.
  15. Ben fırından çıkarınca alüminyum folyo ile kekin ortasına set çektim bi tarafına limonlu sosu öbür tarafına vişneli sosu döküp bir gece beklettikten sonra folyoyu aldım.Ben 16 dilim çıkarıyorum.Deneyeceklere afiyet olsun????.
Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Labnesiz Fırınsız Vişne Soslu Yalancı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler Tabanı için 5 yemek kaşığı eritilmiş margarin2 paket bisküvi Muhallebisi için: 1 litre süt1 su bardağı irmik10 yemek kaşık şeker1 vanilin Vişneli sos için: 300 gram vişne1 su bardağı su2 yemek kaşığı nişasta Nişastayı açmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Vişneli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler Alt tabanı için 2 paket burçak bisküvi100 gram tereyağ Orta katı için 600gr labne peyniri1 paket krema1 paket vanilya1,5 su bardağı şeker (ben 1 bardak şeker kullandım.)2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta3 adet yumurta Vişneli sosu için 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Vişneli Yalancı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Taban için 2 paket yulaflı yada sade bisküvi100 gram tereyağı yoksa margarin Muhallebi için; 1 litre süt1 su bardağı şeker1 su bardağı irmik1 yemek kaşığı tereyağ yoksa margarin1 paket vanilya Vişne sosu için; 1 su bardağı donmuş vişne2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Vişneli Chesscake Tanımı İçin Gereçler Alt tabanı için; 2 paket burçak bisküvi60 gr tereyağı Labneli sos için; 600 gram labne1 kutu krema3 adet yumurta1 su bardağı şeker4 yemek kaşığı un1 paket vanilyaYarım limon suyu Vişneli sos için; 300 gram vişne5 yemek kaşığı vişne1 su bardağı su2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Alman Yöntemi Vişneli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler Kurabiye tabanı için: 1 adet yumurta1 çay bardağı şeker2 yemek kaşığı tereyağı1.5 su bardağı un1 çay kaşığı kabartma tozu İç dolgusu için: 4 yumurtaYarım bardaktan 2 parmak fazla şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 kg süzme yoğurt Vişne sosu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt