Cheeskek Tanımı İçin Gereçler
- 2 paket burçak büsküvi
- 1 bardak çiğ fındık
- 125 gram margarin
- 400gr labne
- 200 gram krema
- 3 yumurta
- 1 bardak şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım kilo çilek
- Yarım bardak şeker
- 2 kaşık nişasta
Cheeskek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri ve fındığı robotta çekelim yoğurma kabına alıp eritilmiş margarinle bir harç yapalım kelepçeli fırın kabına yağlı kağıt serip harcı bardak yardımıyla uygunca ezelim sonra fırın kabını buzdolabında dinlendirelim.
- Labneyi karıştırma kabında şeker eriyene karıştıralım üzerine nişasta ve kremayı ekleyelim yumurtaları teker teker ekleyin.
- En son vanilyalı ekleyelim dolaptaki kelepçeli kabı çıkartıp bu karışımı üzerine dökelim 180 derece fırında pişirelim. Çilekleri blendırlayalım üzerine şeker ve nişastayı ekleyip pişirelim jöle kıvamı elde etmeliyiz.
- Harç pişerken fırının içine bir kapta sıcak su bırakalım ve karışım pişince fırının ağzını açık bırakalım birden çıkarılınca karışım çatlayabilir.