
Cheseecake Tanımı İçin Materyaller
- 2 paket petibör büskivi
- 125 gram tereyağ
- 500 gram quark yoksa labne
- 275 gram krem peynir
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta
- 1 kase çilek
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
Cheseecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle petibör büskivileri roborttan çekiyoruz ve erittiğimiz tereyağ ile karıştırıp, 12 adet küçük kalıplara hisse ediyoruz.
- Chesecake için; quark, krem peynir, krema ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Daha sonra un, nişasta ve vanilyayı da katıyoruz, yeterlice yediriyoruz en son teker teker yumurtalarını katıp karıştırıyoruz kalıplara eşit halde döküyoruz..
- Evvelce ısıttığımız 160-170 derecelik fırına alt tabana ısıya sağlam bir kapta su koyarak cheseecakekimizi koyuyoruz, 1 saat pişme mühleti oluyor denetim ederek fırından alıyoruz..
- En üstüne çilekli sos için çilekleri küçük bir tencereye alıyoruz, üzerine nişasta ve şekerini koyup çok az da su ekleyip pişiriyoruz..
- En son bilendir den geçiriyoruz fırından çıkarttığımız cheseecake biraz soğuduktan sonra sosunu döküp bir gece dolapta bekletiyoruz. Yapanlara afiyet olsun..