Churros Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Churros Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Su, tereyağı, tuz ve şekeri ocağa alıp kaynatalım.
- Unu ekleyip tahta kaşıkla daima karıştıralım 2 yahut 3 dakika kâfi olacaktır.
- Ocaktan alıp hamuru diğer bir kaba aktarıp yeniden tahta kaşıkla karıştırıp ılık olacak hale getirelim isterseniz bu evre da mikser de kullanabilirsiniz.
- Ilıklaşan hamura 1 adet yumurtayı ekleyip güzelce hamura yedirelim.
- Daha sonra hamuru sıkma torbasına doldurup istenilen büyüklükte hamuru sıkıp kızgın yağın içersine makasla kesip kızartalım.
- Şeker ve tarçın karışımına bulayıp yahut nutellaya batırıp servis edelim.