Çi Börek (Kesinlikle Deneyin, İnanılmaz Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı z.yağ
- 300 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2-3 yemek kaşığı su
- Sıvı yağ
Çi Börek (Kesinlikle Deneyin, İnanılmaz Lezzet) Tanımı Yapılışı
- Tüm malzemeyi karıştırıp hoş bir hamur elde edelim.
- Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamurumuzu yapıp biraz dinlendirelim.
- Farklı bir yerde kıymayı, soğanı, tuz, karabiber ve 2-3 yemek kaşığı kadar suyu da ek ederek iç harcını hazırlayalım.
- Hamurumuzdan yaklaşık 60-65 gram kadar alıp küçük bezelere ayırarak tek tek kenara ayıralım.
- Herbirini tek tek açalım ve iç harcını koyalım.
- Yarım ay halinde olacak halde kapatıp açılmaması için güzelce parmağınızla bastırarak kapatalım.
- Daha sonra tavamıza koyduğumuz sıvı yağ kızınca kızartalım. Afiyet olsun..