Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çi Börek (Püf Noktalarıyla Yağ Çekmeyen)

Çi Börek (Püf Noktalarıyla Yağ Çekmeyen)
0
41

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
ci-borek-puf-noktalariyla-yag-cekmeyen.jpg

Çi Börek (Püf Noktalarıyla Yağ Çekmeyen) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı üzüm veya elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı içi için:
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz,karabiber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

Çi Börek (Püf Noktalarıyla Yağ Çekmeyen) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Püf noktası: kıymanızı sulandırmazsanız böreğin içerisinde topaklanır, kıymayı mutlaka sulandırın ve çiğ böreğimizin fazla yağ çekmemesi için hamura mutlaka sirke ekleyin.
  2. Eğer çiğ böreğinizi çıtır çıtır olmasını istiyorsanız hamurunuzun ince daha dolgun olmasını istiyorsanız orta kalınlıkta açın.
  3. Kıymalı harç: bütün malzemeleri ekleyip karıştırın harcınızın sulu olmasına özen gösterin ve kenara kaldırın.
  4. Hamuru için: sirke, un, tuz, su ekleyip, karıştırın orta yumuşaklıkta hamur elde edene kadar yoğurun bezelere ayırıp biraz dinlemeye bırakın üzerini örtün.
  5. Hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp. Merdane ile ince olacak şekilde açın kıymalı harcınızı hamura yerleştirin ve yarım ay şekilde kapatın.
  6. Kenarlarını iyice yapışmasını sağlamak için kapak veya pizza kesici ile düzgünce kesin pişerken açılmaması için çatalla kenarlarını bastırarak şekil verin.
  7. Son olarak kızgın yağda arkalı önlü kızartın ve puf puf olduklarında fazla yağlarını süzdürerek sıcak olarak tüketiyoruz????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????.
Çi Börek (Püf Noktalarıyla Yağ Çekmeyen) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinli Çi Börek Tanımı İçin Gereçler 4 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı sirke3 su bardağı su1 paket dr oetker kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç materyaller; 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri200 gr yeşil zeytin3 yemek kaşığı ketçap Zeytinli Çi Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı ılık su1,5 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar da un1 kaşık sirke İç malzeme; 250 gram kıyma1 adet rendelenmiş soğan karabiberTuzYarım çay bardağı su Çi Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İç harç için tüm malzemeleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Börek Tadında Kıymalı Poğaçam (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Gereçler Hamur için; 2 bardak sütYarım paket margarin isteyen tereyağı da kullanabilirYarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı silme şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru mayaAldığı kadar un (hamur çok yumuşak olacak şekilde) İç gereci...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Tatarların Meşhur Çi Börek (Çiğ Börek) Tanımı İçin Materyaller Hamur İçin 4 su bardağı un1,5 su bardağı su1,5 yemek kaşığı sıvıyağ1,5 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuz İç Harcı İçin 250 gram kıyma (1 çorba kasesi)1 büyük soğan rendesi1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuzYarım çay bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı unYaklaşık 2 su bardağı su1 buçuk tatlı kaşığı tuzKızartmak için 1 çay bardağı kadar sıvı yağ İç gereci için; Peynir maydanoz yahut kıymalı harç yapabilirsiniz. Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamur materyalleri bir kaba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt