![ci-borek-puf-noktalariyla-yag-cekmeyen.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/30/ci-borek-puf-noktalariyla-yag-cekmeyen.jpg)
Çi Börek (Püf Noktalarıyla Yağ Çekmeyen) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 3 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı üzüm veya elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 300 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz,karabiber
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- Sıvı yağ
Çi Börek (Püf Noktalarıyla Yağ Çekmeyen) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Püf noktası: kıymanızı sulandırmazsanız böreğin içerisinde topaklanır, kıymayı mutlaka sulandırın ve çiğ böreğimizin fazla yağ çekmemesi için hamura mutlaka sirke ekleyin.
- Eğer çiğ böreğinizi çıtır çıtır olmasını istiyorsanız hamurunuzun ince daha dolgun olmasını istiyorsanız orta kalınlıkta açın.
- Kıymalı harç: bütün malzemeleri ekleyip karıştırın harcınızın sulu olmasına özen gösterin ve kenara kaldırın.
- Hamuru için: sirke, un, tuz, su ekleyip, karıştırın orta yumuşaklıkta hamur elde edene kadar yoğurun bezelere ayırıp biraz dinlemeye bırakın üzerini örtün.
- Hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp. Merdane ile ince olacak şekilde açın kıymalı harcınızı hamura yerleştirin ve yarım ay şekilde kapatın.
- Kenarlarını iyice yapışmasını sağlamak için kapak veya pizza kesici ile düzgünce kesin pişerken açılmaması için çatalla kenarlarını bastırarak şekil verin.
- Son olarak kızgın yağda arkalı önlü kızartın ve puf puf olduklarında fazla yağlarını süzdürerek sıcak olarak tüketiyoruz????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????.