Çi Börek (Sembusek) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 4.5 su bardağı un (Yetmezse daha ekleyin)
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 500 gram kıyma
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
Çi Börek (Sembusek) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı yağ su maya tuzu karıştıralım üzerine unu ekleyip yoğuralım.
- 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Eti kavuralım baharatları ekleyelim.
- Daha sonra hamuru bezeler haline getirelim.
- Oklava yardımıyla açalım içine eti koyup d biçiminde katlayalım. Hepsini bu türlü yapalım.
- Daha sonra tek tek kızgın yağda kızartalım önlü artlı. Afiyet olsuunn, ????