Çi Börek Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un
- 540 gram kıyma
- 1 küçük uzunluk rendelenmiş patates
- 1 orta uzunluk rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- Sıvıyağ
Çi Börek Tanımı Yapılışı
- Hamuru için olan tüm gereçleri bi kaba alalım ve yoğuralım. Yumuşak bir hamur olmayacak.
- Hamuru yoğurduktan sonra kenarda dinlenirken iç harcını hazırlayalım.
- İç harcı için olan tüm materyalleri bir kaba alalım ve yoğuralım.
- Hamuru küçük bezelere ayıralım. 35 tane beze yaptım ben.
- Yuvarlak olacak halde açalım ve hamurun yarısına kıymalı harcı koyup yarısını üstüne kapatalım.
- Kenarlarından fazla gelen yerleri keselim.
- Kızgın yağda kızartalım.