Çi Börek Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 300 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı silme karabiber
- 1 tatlı kaşığı silme toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Çi Börek Tanımı Yapılışı
- Un geniş bir kaba alınır içerisine şu sirke ve tuz eklenerek yoğurulur yumuşak bir hamur elde edilir.
- Yoğurulan hamur üzeri örtülerek kenarda bekletiyoruz.
- Öteki bir kasede kıymamızı ince kıyılmış soğanımızı ve baharatları karıştırıyoruz.
- En son suyuda ekliyoruz sürülebilir bir kıvam elde ediyoruz.
- İster küçük bezeler halinde açın içleyin isterseniz büyük bir hamur açıp kesin size kalmış kızgın yağda iki taraflı kızartın afiyet olsun????.