Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çi Börek

Çi Börek
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ci-borek.jpg

Çi Börek Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Su
İç harcı için
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı su

Çi Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur için un tuz ve sirkeyi bir kaba alın yavaşça suyu ekleyerek hamurunuzu yoğurun. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak.
  2. Hamuru en az yarım saat dinlendirin.
  3. İç harcı için soğanı rendeleyin.
  4. İçerisine kıymayı baharatları tuzu ve suyu ekleyip karıştırın.
  5. Hamurlarınızı ceviz büyüklüğünde bezeleyin.
  6. İncecik açın.
  7. İç harcını koyup kapatın.
  8. Kenarlarına çatalla hal verin.
  9. Bir tavaya sıvı yağ koyun. Uygunca kızdırın. Böreklerinizi kızartın. Sıcak sıcak yiyin. Afiyet bal olsun. ???????? dipnot: şayet hamuru orantılı açamıyorsanız tabakla kesip yapabilirsiniz.
 
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt