Çi Börek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım çay kaşığı tuz
- Su
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 soğan
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı su
Çi Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için un tuz ve sirkeyi bir kaba alın yavaşça suyu ekleyerek hamurunuzu yoğurun. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Hamuru en az yarım saat dinlendirin.
- İç harcı için soğanı rendeleyin.
- İçerisine kıymayı baharatları tuzu ve suyu ekleyip karıştırın.
- Hamurlarınızı ceviz büyüklüğünde bezeleyin.
- İncecik açın.
- İç harcını koyup kapatın.
- Kenarlarına çatalla hal verin.
- Bir tavaya sıvı yağ koyun. Uygunca kızdırın. Böreklerinizi kızartın. Sıcak sıcak yiyin. Afiyet bal olsun. ???????? dipnot: şayet hamuru orantılı açamıyorsanız tabakla kesip yapabilirsiniz.