
Çi Börek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt ya da 2 yemek kaşığı yoğurt suyu (yoğurdunuz yoksa 1 yemek kaşığı sirke)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 300 gram yağsız kıyma
- 2 küçük uzunluk ya da 1 orta uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı su
- Tuz, karabiber
- Sıvıyağ
Çi Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurun materyallerini karıştırıp yoğuralım ve dinlenmesi için bir kenarı alalım.
- Kulak göğsü kıvamında bir hamur olmalı.
- Kullandığınız una nazaran su ölçüsü değişkenlik gösterebilir.
- Yoğurt suyu böreğe çıtırlık katacağı için kesinlikle kullanmanızı öneririm.
- Soğanlarımızı rendenin küçük gözüyle rendeleyip suyunu sıkmadan kıymayla birleştirelim.
- İç harcımıza tuzumuzu, karabiberimizi ve yarım çay bardağı suyumuzu da ek edip güzelce karıştıralım.
- Harcın hamura kolay kolay sürülebilmesi için biraz sulandırmak kaide.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturup unlayalım ve üzerlerini örtelim.
- Hamurları tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Ne çok kalın ne de ince bir hamur olmalı. Kalın olursa iç harcı güzel pişmez, ince olursa kızarırken yırtılmalar yaşanabilir.
- Açtığımız hamura iç harcımızdan çok kalın olmayacak bir halde yayalım ve ikiye katlayalım.
- Kenarlarını sıkı sıkı kapatalım. Kapattıktan sonra çatalla kenarlarına bastırabilirsiniz.
- Börekleri bol kızgın yağda iki tarafı da kızaracak halde pişirelim.