Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çi Börek

Çi Börek
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ciborek.jpg

Çi Börek Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 5 su bardağı un
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt ya da 2 yemek kaşığı yoğurt suyu (yoğurdunuz yoksa 1 yemek kaşığı sirke)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
  • 300 gram yağsız kıyma
  • 2 küçük uzunluk ya da 1 orta uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz, karabiber
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

Çi Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamurun materyallerini karıştırıp yoğuralım ve dinlenmesi için bir kenarı alalım.
  2. Kulak göğsü kıvamında bir hamur olmalı.
  3. Kullandığınız una nazaran su ölçüsü değişkenlik gösterebilir.
  4. Yoğurt suyu böreğe çıtırlık katacağı için kesinlikle kullanmanızı öneririm.
  5. Soğanlarımızı rendenin küçük gözüyle rendeleyip suyunu sıkmadan kıymayla birleştirelim.
  6. İç harcımıza tuzumuzu, karabiberimizi ve yarım çay bardağı suyumuzu da ek edip güzelce karıştıralım.
  7. Harcın hamura kolay kolay sürülebilmesi için biraz sulandırmak kaide.
  8. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturup unlayalım ve üzerlerini örtelim.
  9. Hamurları tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Ne çok kalın ne de ince bir hamur olmalı. Kalın olursa iç harcı güzel pişmez, ince olursa kızarırken yırtılmalar yaşanabilir.
  10. Açtığımız hamura iç harcımızdan çok kalın olmayacak bir halde yayalım ve ikiye katlayalım.
  11. Kenarlarını sıkı sıkı kapatalım. Kapattıktan sonra çatalla kenarlarına bastırabilirsiniz.
  12. Börekleri bol kızgın yağda iki tarafı da kızaracak halde pişirelim.
Hepinize afiyet olsun:).
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt