Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çi Börek

Çi Börek
0
21

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • Yaklaşık 2 su bardağı su
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
İç gereci için;
  • Peynir maydanoz yahut kıymalı harç yapabilirsiniz.

Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur materyalleri bir kaba alınıp yoğrulur. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurumuz kolay açılması için 15-20 dk kadar dinlendirilir.
  2. Daha sonra küçük küçük bezeler yapılır. İri ceviz büyüklüğünde olmalı. Bu ölçüden yaklaşık 18-20 tane çıkacaktır.
  3. Bezeler hafif unlanıp açılır. İç materyali eklenip kapatılır. Uç kısımlarından düzgünce kapatılır. Dilerseniz çatal ile de bastırabilirsiniz.
  4. Böreklerimiz kızgın yağda harlı ateşte iki taraflı pişirilir. Sıcak iken servis yapılır.
Çi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; Yarım su bardağı suYarım tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç harcı için; 200 gram kıyma1 küçük soğanTuz, su, karabiber Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamur yoğrulur sert bir hamur olacak. Kıyma için; soğan doğranır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Çi Börek Tadında Patatesli Börek (Maya Ve Kabartma Tozu Yok) Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı su5 su bardağı unYarım tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke İç Harcı 6 -7 adet haşlanmış orta uzunluk patates1 adet kuru soğanMaydanoz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiberTuz Kızartmak İçin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Patatesli Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un1 buçuk tatlı kaşığı tuz1 adet toz mayaAldığı kadar ılık su İç materyali için; 2 adet iri patatesYarım soğan1 yemek kaşığı salçaYaklaşık 6 kaşık sıvı yağGöz kararı tuz karabiber kimyon Kızartmak için; Sıvı yağ Patatesli Çi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Çiğ Börek (Çi Börek) Tanımı İçin Materyaller Hamur materyali; 1 adet yumurta1 çay bardağı yoğurtYarim su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç harç gereci; 250 gram kıyma1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1 çay bardağı su1 adet soğan Çiğ Börek (Çi Börek)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Çi Börek Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı un1 su bardağı su1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuz İç Harcı İçin 300 gram kıyma1 soğan1 çay kaşığı silme karabiber1 tatlı kaşığı silme toz biber1 çay kaşığı tuz Kızartmak İçin Sıvı yağ Çi Börek Tanımı Yapılışı Un geniş bir kaba alınır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt