nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Çıban, her hangi bir mikrobun etkisiyle kıl kökünün veya onun çevresinin cerahat toplamasıdır Çıbanlar vücutta fazlaca oluşan zehirlerin birikmesi sonucu ve vücudun bu zehirleri dışan atmak için vermiş olduğu tepkidir
Kırmızı ve şişmiş, içi cerahat doymuş bir şekli vardır Vücu*dun her hangi bir yerinde çıkabilirler Genellikle vücu*dun omuz, sırt kısmında ve kasık bölgelerinde çıkmak*tadır Çıbanlar kimi vakit aralıklı çıkmalarına karşılık kimi zamanda sık, sık çıkmaktadırlar Ortaya çıkan bu çıbanları sıkmamakta üstünlük vardır
Çünkü sıkılan bu çıbanlar dağılarak vücutta diğer çı*banların çıkmasına da zemin hazırlar Bunun önlemek içinde antibiyotik kullanımı ve içki kullanımı*nın yanı sıra kahve, şeker ve çikolataya da dikkat etmek gerekir
Bu çıbana sahip olan kişilerin havlusu tıraş araç gereç*leri, yatağı ya da buna aynı bireysel eşyaları da çıba*nın, bu eşyaları kullanan kişilere geçmesine niçin olur
Kullanılan malzemeler:
Badem
Bal
Çam Sakızı
Sabun
Terebentin
Hazırlanışı:
İkişer tatlı kaşığı badem, çam sakızı, sabun, tereben*tin ve bir nehir bardağı bal alınarak bir vahşi konur En Ince Ayrıntısına Kadar karıştırılarak merhem haline getirilir ve çıbanlara sürülür
Kullanılan malzemeler:
Gül kurusu
Kedi otu
Mahmude
Mesteki
Filika
Sarı Sabır
Hazırlanışı:
Üç tatlı kaşığı gülkurusu, mesteki, kedi otu, sandal, iki tatlı kaşığı sarısabır ve yedi tatlı kaşığı mahmude alı*narak bir kaba konur Adamakıllı ezildikten sonradan iki çay kaşı*ğı yenir
Kullanılan malzemeler:
Adaçayı
Papatya
Gül
Hatmi
Sinir Otu
Su
Hazırlanışı:
Öç tane papatya, iki tutam gül, adaçayı, hatmi ve bir tutam asap otu alınarak bir barbar konur Beş kadeh su eklenerek kaynatılır Soğutulduktan sonra bir pamuk yardımı ile çıbanların üzerine sürülür
Kullanılan Malzemeler:
Hava civa
İç Yağı
Hazırlanışı:
Birer tutam hava civa ve iç yağı alınarak bir vahşi ko*nur Adamakıllı karıştırılarak merhem kıvamına getirildikten sonra çıbanın üstüne sürülür
Kırmızı ve şişmiş, içi cerahat doymuş bir şekli vardır Vücu*dun her hangi bir yerinde çıkabilirler Genellikle vücu*dun omuz, sırt kısmında ve kasık bölgelerinde çıkmak*tadır Çıbanlar kimi vakit aralıklı çıkmalarına karşılık kimi zamanda sık, sık çıkmaktadırlar Ortaya çıkan bu çıbanları sıkmamakta üstünlük vardır
Çünkü sıkılan bu çıbanlar dağılarak vücutta diğer çı*banların çıkmasına da zemin hazırlar Bunun önlemek içinde antibiyotik kullanımı ve içki kullanımı*nın yanı sıra kahve, şeker ve çikolataya da dikkat etmek gerekir
Bu çıbana sahip olan kişilerin havlusu tıraş araç gereç*leri, yatağı ya da buna aynı bireysel eşyaları da çıba*nın, bu eşyaları kullanan kişilere geçmesine niçin olur
Kullanılan malzemeler:
Badem
Bal
Çam Sakızı
Sabun
Terebentin
Hazırlanışı:
İkişer tatlı kaşığı badem, çam sakızı, sabun, tereben*tin ve bir nehir bardağı bal alınarak bir vahşi konur En Ince Ayrıntısına Kadar karıştırılarak merhem haline getirilir ve çıbanlara sürülür
Kullanılan malzemeler:
Gül kurusu
Kedi otu
Mahmude
Mesteki
Filika
Sarı Sabır
Hazırlanışı:
Üç tatlı kaşığı gülkurusu, mesteki, kedi otu, sandal, iki tatlı kaşığı sarısabır ve yedi tatlı kaşığı mahmude alı*narak bir kaba konur Adamakıllı ezildikten sonradan iki çay kaşı*ğı yenir
Kullanılan malzemeler:
Adaçayı
Papatya
Gül
Hatmi
Sinir Otu
Su
Hazırlanışı:
Öç tane papatya, iki tutam gül, adaçayı, hatmi ve bir tutam asap otu alınarak bir barbar konur Beş kadeh su eklenerek kaynatılır Soğutulduktan sonra bir pamuk yardımı ile çıbanların üzerine sürülür
Kullanılan Malzemeler:
Hava civa
İç Yağı
Hazırlanışı:
Birer tutam hava civa ve iç yağı alınarak bir vahşi ko*nur Adamakıllı karıştırılarak merhem kıvamına getirildikten sonra çıbanın üstüne sürülür