
Çiçek Borcamda Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- Yarı hamuruna göz kararı kakao
Çiçek Borcamda Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yumurta ile şekeri köpük köpük beyazlaşana kadar ( 5-8 dk) çırpıyoruz .
- Sonrasında başka materyalleri ekleyip tekrardan çırpmaya devam ediyoruz.
- Kek hamuru kıvamını alınca yarısını ayırıp kakao ile karıştırıyoruz (dilerseniz sade yahut tamamını kakaolu yapabilirsiniz, ben bu türlü tercih ettim)
- Sırasıyla birer kepçe olmak üzere üst üste evvelce katı yağ ile yağlanmış borcamımıza döküyoruz.
- 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz (süresi fırının pişirme suratına nazaran değişiklik gösterebilir)
- Sonrasında ister süsleyip ister sade sunuma hazır.