Çiçek Ekmek (Sarımsak Ve Zeytinyağlı) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı süt
- Kekik
Çiçek Ekmek (Sarımsak Ve Zeytinyağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya,şeker ve sütü bir kabın içerisinde karıştıralım.
- Yağ,un ve tuzunu ekleyip yoğuralım hafif ele yapışan bir hamur haline getirelim.
- Mayalanan hamurumuzu bir ölçü yoğurduktan sonra bezelere ayıralım.
- Resim de gördüğünüz üzere hal verelim.
- Tepsi mayası içinde 20 dakika dinlendirelim.
- En son üzerine zeytinyağ,rendelenmiş sarımsak ,kekik ve sütü karıştırıp sürelim.
- 170 derecede pişirelim.
Bu ekmeği ailecek çok seviyoruz umarım sizde beğenirsiniz ????.
Şimdiden afiyet olsun.
Çiçek Ekmek (Sarımsak Ve Zeytinyağlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı