bilgisayarci
FD Üye
Çiçek Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 buçuk su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı su (200 ml bardak)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı su
Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabımıza tüm gereçleri alıp yoğuralım.
- Elde ettiğimiz hamuru mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalanınca 8 beze yapıp pişirme kağıdı serilmiş tepsimize dizelim.
- Üzerini pak bir bezle kapatıp tekrar mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalanınca üzerine hazırladığımız sosu fırçayla sürelim.
- Üzerine susam serpip evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.