Çiçek Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
İç gereçleri;
- 4 su bardağı un
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- İnstnat maya yada yaş maya ( ben yaş maya kullandım)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle unu bir kaba alınız ,çukur yapınız, tuzu,şekeri, mayayı ve ılık suyu ek edip güzelce yoğurun.
- Ele yapışan bir hamur elde edin.
- Bir saat dinlenmeye bırakın.
- Hamuru tekrar yoğurup sekiz kısma bölün, yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- Tekrar 30 dakka dinlenmeye bırakın.
- Üstüne karıştırılmış yoğurtla ve yumurtayla yağlayın.
- Önceden ısıtılmış fırında verin.
- 200 derecede pişirin.