bilgisayarci
FD Üye
![cicek-manti.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/14/cicek-manti.jpg)
Çiçek Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Mantı hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Su
Çiçek Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Davet sofralarına çok yakışacak gül mantı.Videolu tarif için ınstagram rengarenk1blog u takip edin????.
- Borcam görsel için emaye tepside pişirdim borcam ocakta çatlar.
- Derince bir kaba un ,1 çay kaşığı tuz ekleyelim.
- Karıştırarak unun ortasına bir çukur açalım.
- Ortasına 1 adet yumurtayı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Karıştırırken 1 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ekleyelim.
- Hamurun ne çok sert ne de yumuşak olacak bir kıvama gelene kadar yoğuralım. Hamuru dinlendirelim.
- Kıyma ve robottan geçirdiğimiz soğan tuz ve baharatları güzelce karıştıralım.
- Un serptiğimiz tezgaha hamuru alalım, hamuru 4 eşit parçaya ayıralım.
- Ayırdığımız hamurları bezeler haline getirelim. Un serptiğimiz tezgahta hazırladığımız bezeleri teker teker yufkadan kalın olacak şekilde oklava ile açalım.
- Daha sonra iki parmak genişliğinde şeritler halinde hamuru keselim.
- Şeritlerin üzerine iç harçtan azar azar ekleyip fotoğraftaki gibi büzelim.
- Şeritleri rulo yapalım yağlanmış tepsiye dizelim.
- 180°fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Salçanın üzerine kaynar şu ekleyip karıştıralım.
- Salçalı sosumuzu kızarmış mantıların üzerine dökelim.
- Borcamla değil borcam çatlar emaye tepside ocağın üzerinde pişirelim.Afiyet olsun????.
Çiçek Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı