Çiçek Poğaça (Pamuk Üzere Yumuşak) Tanımı İçin Gereçler
Kullandığım bardak ölçüm 200ml
- 1 su bardağı yarısı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 paket yaş maya 42 gr
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı üstüne akı içine
- Alabildiğince un (Ben 6-6, 5su bardağı un kullandım
- Beyaz peynir (dilerseniz boş yapın tercih sorunu
- Yumurta sarısı ve yoğurt (1 çay kaşığı)
- Zeytin
Çiçek Poğaça (Pamuk Üzere Yumuşak) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına mayayı ufalayalım.
- Süt, su, sıvı yağ ve şekeri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar ılıtıp mayanın üstüne döküp güzelce karıştırın
- Yumurta akını da koyduktan tuz ve unu koyup yoğurmaya başlayalım.
- Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu yarım saat kadar dinlendirelim.
- Sonra havasını alıp bezelere ayıralım her bir bezeyi alıp elimizle açalım.
- İçine peynir koyup uçlarını birleştirip yuvarlayıp elimizle üstüne hafif bastırıp şişe kapağını bezenin tam ortasına koyup etrafını bıçakla kesikler atıp tepsiye dizelim.
- Bütün bezelere birebir süreci uygulayalım.
- Daha sonra tepsi mayası verip üstüne yumurta sarısı ve yoğurt sürelim.
- Evvelden ısıtılmış 190 derece alt üst ayarda üstü kızarana kadar pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra üzerine nemli bir bez örtelim. Sonra afiyetle yiyelim.