Cicek Poğaca Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin ;
*1 su bardağı sut
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 cay bardağı yoğurt
*1 tane yaş maya
*2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*2 yumurta ( 1 tanesinin tamamı bir tanesinin beyazı hamura konacak )
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamında olacak)
İc harc icin;
*300 gram kıyma
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tane soğan
*Kimyon
*Karabiber
*Tuz
*Kırmızı toz biber
Uzeri icin ;
*1 yumurtanın sarısı ( hamurdan ayırdığımız)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Corekotu
*Susam
Cicek Poğaca Tarifi Yapılışı Herkese merhaba
1
*Sut az miktarda ısıtılır Derin bir kabın icerisine sut, maya ve toz şeker eklenerek karıştırılır ve mayanın aktifleşmesi sağlanır
*Sıvıyağ, tereyağ, yoğurt, yumurta, tuz eklenerek karıştırılır
*Azar azar un eklenerek hamur iyice yoğurulur
*Yoğurulan hamur kapalı bir kaba alınarak bir saat kadar dinlendirilmeye bırakılır
*İc harc icin, soğanlar kavrulur Kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir Baharatlar da ilave edilerek 23 dk daha kavrulur ve soğumaya bırakılır
*Dinlenen hamur 10 eş parcaya ayrılır ( benim poğacalarım oldukca buyuk oldu kişi başı yapmak isterseniz 20 parcaya ayırabilirsiniz )
*Merdane yardımıyla uzunlamasına acılır ve ic harc eklenerek yarısına kadar rulo yapılır
*Kalan kısma bıcak yardımıyla cizikler atılır ve rulo tamamlanarak ice doğru katlanır
*Uzerine sıvı yağ ve yumurta karışımı surulerek isteğe bağlı olarak corekotu ya da susam eklenerek 190 derecede ısıtılan fırında pişmeye bırakılır
Afiyet olsun, sevgiyle kalın ☺
*1 su bardağı sut
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 cay bardağı yoğurt
*1 tane yaş maya
*2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*2 yumurta ( 1 tanesinin tamamı bir tanesinin beyazı hamura konacak )
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamında olacak)
İc harc icin;
*300 gram kıyma
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tane soğan
*Kimyon
*Karabiber
*Tuz
*Kırmızı toz biber
Uzeri icin ;
*1 yumurtanın sarısı ( hamurdan ayırdığımız)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Corekotu
*Susam
Cicek Poğaca Tarifi Yapılışı Herkese merhaba
1
*Sut az miktarda ısıtılır Derin bir kabın icerisine sut, maya ve toz şeker eklenerek karıştırılır ve mayanın aktifleşmesi sağlanır
*Sıvıyağ, tereyağ, yoğurt, yumurta, tuz eklenerek karıştırılır
*Azar azar un eklenerek hamur iyice yoğurulur
*Yoğurulan hamur kapalı bir kaba alınarak bir saat kadar dinlendirilmeye bırakılır
*İc harc icin, soğanlar kavrulur Kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir Baharatlar da ilave edilerek 23 dk daha kavrulur ve soğumaya bırakılır
*Dinlenen hamur 10 eş parcaya ayrılır ( benim poğacalarım oldukca buyuk oldu kişi başı yapmak isterseniz 20 parcaya ayırabilirsiniz )
*Merdane yardımıyla uzunlamasına acılır ve ic harc eklenerek yarısına kadar rulo yapılır
*Kalan kısma bıcak yardımıyla cizikler atılır ve rulo tamamlanarak ice doğru katlanır
*Uzerine sıvı yağ ve yumurta karışımı surulerek isteğe bağlı olarak corekotu ya da susam eklenerek 190 derecede ısıtılan fırında pişmeye bırakılır
Afiyet olsun, sevgiyle kalın ☺