'Ciciş kardeşler'den Esra Ersoy, 13 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 10 yıl mahkum edilmişti. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Ersoy, öteki bir cürümden tutuklu bulunduğu cezaevinden Covid-19 nedeniyle müsaadeli olarak çıkması sonrasında Etiler Ş.N.S. Polis Merkezi Amirliği'ne imza atmak için gittiğinde gözaltına alındı.
Kamuoyunda ‘Ciciş’ kardeşler olarak bilinen Esra ve Ceyda kardeşlerden Esra Ersoy (39), 13 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl 1 ay mahpusa mahkum edilmişti. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Esra Ersoy, bir müddet evvel ‘basit yaralama’ cürmünden tutuklu bulunduğu Hendek Bayan Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan Kovid-19 salgını nedeniyle ikametinin bulunduğu karakola imza vermek kuralıyla periyodik olarak tahliye edilmişti. Bu kapsamda imza atmak için dün akşam saatlerinde Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Etiler Şehit Naci Soydan Polis Merkezi Amirliği’ne giden Esra Ersoy, hakkında bulunan yakalama kararı nedeniyle gözaltına alındı.
“İftiraya uğradım"
Geceyi nezarette geçiren Esra Ersoy, emniyetteki süreçlerinin tamamlanmasının akabinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi. Ersoy, hususla ilgili sorusuna ağlayarak, “İftiraya uğradım. Bu türlü bir şey yapmadım ki pişman olayım” dedi.
Öte yandan Ersoy’un emniyette, ‘kamu malına ziyan verme’, ‘kullanmak için uyuşturucu husus bulundurmak’, ‘açıktan hırsızlık’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ kabahatlerinden kaydı olduğu öğrenildi.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.