Çift Renkli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 175 gram tereyağı ( yahut margarin)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 tutam tuz
Çift Renkli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Oda kıvamına gelen tereyağı/margarin yoğrulma kabına alınır ve üzerine 1 bardak pudra şekeri dökülerek spatula veyahut çatal yardımıyla karıştırılır.
- Yumurtalar teker teker kırılır. 1 yumurta yedirildikten sonra başkası kırılır.
- Karıştırılırdıktan sonra 1 limon kabuğu rendelenir.
- Kakao hariç öteki kuru gereçler eklenerek güzelce yoğrulur.
- Hamur göz kararı ikiye bölünür ve bir kesimine 2 kaşık kakao atılır ve güzelce yedirilir. Biraz sebat edin yoğurdukça yiyor kakaoyu hamur.
- Hamurlar 5 dk kadar buzdolabında bekletilir.
- Evvel kakaolu hamur olmak üzere yağlı kağıt ortasında her iki hamur kare biçimde açılır. Varsayımı 30×30 ebatında oluyor.
- Hamurlar açıldıktan sonra kakaolu hamur üzerine bir ölçü tuz serpilir ve üst üste konularak rulo biçiminde sarılır ve bu halde de 10-15 dk kadar buzdolabında bekletilir.
- Dolaptan çıkan hamur bıçak ile yarım santim kadar kalınlıkta kesilir ve üzeri hafif bastırılarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- 180 derece de ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar pişirilir.
Bende lüxcell börekçi fırın var benim kurabiyeler 13 dk da pişti.
Tuz kakaou tadını patlattığı için atılır imiş bence hoş oldu.
Deneyeceklere afiyet olsun ????????.