elektronikci
FD Üye
Çift Renkli Yumuşak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 2 su bardağı un ( kontrollü olarak ekleyin )
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
- Badem
Çift Renkli Yumuşak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kekimizi hazırlamak için karıştırma kabımıza 3 adet yumurta ve şekeri koyup beyazlaşıp köpürünceye kadar yaklaşık 5-6 dk çırpıyoruz.
- Beyazlaşıp köpürdükten sonra içerisine süt, sıvı yağını ilave ederek tekrar bir miktar çırpıyoruz.
- Çırptıktan sonra vanilya, kabartma tozunu ve yaklaşık 2 su bardağı unuda ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Un miktarı yumurtanın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre değişebilir. Bu yüzden unu yavaş yavaş ilave ederek çırpalım.
- Kek hamurunun kıvamını ayarladıktan sonra yarısını ayrı bir kabın içerisine alıyoruz ve diğer kalan yarısının içine süt ve kakaomuzu ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- Kek kalıbımızın tabanını margarin veya sıvı yağ ile heryerini yağlıyoruz.
- Yağladığımız kalıbın içerisine kek hamurumuzu aynı anda boşaltıyoruz. Kekimizin daha düzgün bir şekilde kabarması için kalıbı tezgaha birkaç kez vurarak hava kabarcıklarını çıkartıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda 20 – 25 dk kontrollü olarak pişirelim. Kekimiz piştikten sonra isteğe göre çikolata sosuyla da süsleyebilirsiniz.
Çift Renkli Yumuşak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı