Çiftlik Kebabı (Köfteli) Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet patates
- 1 büyük havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 300 gram kıyma
- 1 rendelenmiş soğan
- 1 oda sıcaklığında yumurta
- Kimyon, karabiber, pul biber, tuz
- Aldığı kadar galeta unu (5-6 yemek kaşığı kâfi olacaktır)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- Karabiber, pul biber, tuz
Çiftlik Kebabı (Köfteli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yemeğin ismi sizi korkutmasın. İmali çok kolay ve her vakit yaptığımız konut yemeklerinden tahminen de daha pratik
- Köftemizi hazırlayalım küçük küçük yuvarlayalım.
- Küp küp doğradığımız patatesleri kızartalım yemeği pişireceğimiz tencereye alalım.
- Havucu da yarım ay biçiminde doğrayalım ya da onu da ikiye kesebilirsiniz ve kızartıp patateslerin üzerine koyalım.
- Haşlanmış bezelyeyi de ekleyelim.
- Köfteleri de hafif kızartıp ekleyelim.
- En son sosunu hazırlayıp tencereye ekleyip kısık ateşte 20 25 dakika sık sık karıştırarak denetimli pişirelim.Yemeğimiz bu kadar.Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun ????.
Çiftlik Kebabı (Köfteli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı