Çiğ Börek Soğan Dolgulu Ve Lorlu Maydanozlu Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı sıcak su ( kullandığım bardak 300ml likti)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 8 buçuk su bardağı un ( kullandığım bardak 300ml likti)
- 1 yemek kaşığı sirke
- Kızartmak için sıvı yağ
- Maydanoz
- Lor peynir
- 4 orta uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
- Tuz
Çiğ Börek Soğan Dolgulu Ve Lorlu Maydanozlu Tanımı Yapılışı
- Soğanlı iç dolgum için soğanlarımı piyazlık doğradım ve sıvı yağ ile kavurdum salçasını ,tuzunu ekledim.
- Biraz daha kavurup yarım çay bardağı su ekledim salçayı açmak için.
- Akabinde kısık ateşte çektirdim ve soymaya bıraktım.
- 5 su bardağı unu yoğurma kabına aldım tuz ekledim karıştırdım ortasını açtım sirke ve suyu ekledim.
- Yavaş yavaş unla birleştirdim ve kalan 3 buçuk su bardağı unu denetimli ekledim.
- Yumuşak hafif ele yapışan hamur oldu, üzerini buzdolabı poşeti ile sardım sofra bezi ile sardım yarım saat dinlendirdim.
- Akabinde hamurumu 5 böldüm tanelerini uzunlamasına uzattım ve bıçak ile iki parmak kalınlığını da kesti bezem ceviz boyutunda tutmuş oldum sonra onları merdane ile açtım.
- O esnada un kullandım ortasına materyal koyup ay halinde kapattım ve derin yağda altın rengini alana kadar kızardım. Bu tanımda 65 tane çiğ börek çıktı.