Çiğ Börek Tanımı İçin Materyaller
- 5 su bardağı un
- 1 subardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yasmaya
- 1 tutam maydanoz
- Beyaz peynir
Çiğ Börek Tanımı Yapılışı
- Bir kasemize beş su bardağı unu alalım.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip ortasını açalım.
- Bir su bardağı sütümüzü iki kaşık yoğurdumuzu mayamızı ekleyip yoğuralım ben bir kaşık salep kattım inanırmısınız o denli lezzet görmedim. Pamuk üzere oldu.
- Yoğurulan hamurdan beziler alıp dinlendirelim.
- Başka bir yerde maydanozumuzu ince ince doğrayıp tabağa alalım.
- Üzerine peyniri ekleyip birbirine yedirelim ben 250 gr peynir ekledim isterseniz fazla ekleyebilirsiniz
- Bezilerden bir adedini alarak tabak büyüklüğünde açalım.
- Ortasına peynirli harçtan koyup ay biçimi yaparak üzerini kapatalım bezilerin hepsini birebir biçim yapıp bekletelim.
- Başka yerde tenceremize sıvı yağ koyup ocağın altını yakalım.
- Isınan yağa tek tek bezilerden alıp kızartalım kızaran çığ börekleri tabağa alalım servise hazırdır.