Çiğ Börek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 200 gram kıyma
- Yarim çay bardağı su
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 adet rendelenmiş soğan
Çiğ Börek Tanımı Yapılışı
- Yapılışı; hamurumuzu güzelce yoğuralım üzerine örtüp 30 dk kadar dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp merdane yada oklava ile açın.
- Hamurun yarısına harcı koyun ay halinde kapatın bir rulet yardımı ile kenarlarını kesin .
- Rulet yok ise çatal ilçede bastırabilirsiniz değerli olan uçların birleşmesi kızgın bol yağda kızartın.