Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çiğ Börek

Çiğ Börek
0
75

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
cig-borek-2.jpg

Çiğ Börek Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
  • 200 gram kıyma
  • Yarim çay bardağı su
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 adet rendelenmiş soğan

Çiğ Börek Tanımı Yapılışı

  1. Yapılışı; hamurumuzu güzelce yoğuralım üzerine örtüp 30 dk kadar dinlendirelim.
  2. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp merdane yada oklava ile açın.
  3. Hamurun yarısına harcı koyun ay halinde kapatın bir rulet yardımı ile kenarlarını kesin .
  4. Rulet yok ise çatal ilçede bastırabilirsiniz değerli olan uçların birleşmesi kızgın bol yağda kızartın.
Afiyet olsun.
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt