Çiğ Börek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 4 ,5 su bardağı un
- Tuz
- Su
- 1 çay kaşığı karbonat
- 350 gram orta yağlı kıyma
- Yarım rendelenmiş soğan
- Karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı su
- Sıvı yağ
Çiğ Börek Tanımı Yapılışı
- Un, tuz ve karbonatı yoğurma kabına alalım.
- Yavaş yavaş su ekleyerek yoğuralım.
- Yoğrulan hamuru 20 25 dk ağzı kapalı formda dinlendirelim.
- Kıymanın içine soğan rendeleyip tuzunu karabiberini ekleyelim.
- Suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım. Cıvık bir harç olması lazım suyu artırabilirsiniz cıvık olmazsa.
- Dinlenen hamurdan küçük bezeler alalım. Bezelerin üzerini bezle örtelim ki kurumasın.
- Bezeleri oklava yardımı ile açalım. İçine harçtan ince bir katman biçiminde koyalım.
- Kızgın sıvı yağda kızartalım.