Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çiğ Börek

Çiğ Börek
0
86

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
cig-borek-9.jpg

Çiğ Börek Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 4 ,5 su bardağı un
  • Tuz
  • Su
  • 1 çay kaşığı karbonat
İç harcı için:
  • 350 gram orta yağlı kıyma
  • Yarım rendelenmiş soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı su
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

Çiğ Börek Tanımı Yapılışı

  1. Un, tuz ve karbonatı yoğurma kabına alalım.
  2. Yavaş yavaş su ekleyerek yoğuralım.
  3. Yoğrulan hamuru 20 25 dk ağzı kapalı formda dinlendirelim.
  4. Kıymanın içine soğan rendeleyip tuzunu karabiberini ekleyelim.
  5. Suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım. Cıvık bir harç olması lazım suyu artırabilirsiniz cıvık olmazsa.
  6.  Dinlenen hamurdan küçük bezeler alalım. Bezelerin üzerini bezle örtelim ki kurumasın.
  7.  Bezeleri oklava yardımı ile açalım. İçine harçtan ince bir katman biçiminde koyalım.
  8. Kızgın sıvı yağda kızartalım.
❣️afiyet olsun ❣️.
 
858,480Konular
981,427Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt