Çiğ Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt suyu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket maya
- 300 gram kıyma
- 1 çay bardağı su
- 2 soğan
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber, tuz
Çiğ Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün malzemeyi çukur bir kapta düzgünce birleştirip yoğuralım.
- Mayalanması için yarım saat dinlendirelim.
- Sonra bezelere ayırıp küçük bir kapak yardımıyla kesip içine malzemeyi yerleştirelim .
- 2 su bardağı sıvı yağ ile kızartalım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.