
Çiğ Börek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Göz kararı su (10 dakika dinlendiriyoruz)
- 200 gram kıyma
- 1 tane soğan
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Sıvı yağ
Çiğ Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba elenmiş unu alıyoruz ortasına çukur açıp tuzu ekliyoruz unla tuzu harmanlıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş suyu ekleyip yoğuruyoruz ne çok sert ne çok yumuşak olmayacak biçimde yoğurup 10 dakika dinleniyor.
- İç harcı için kıymamızı yıkayıp bir kaba alıyoruz akabinde 1 adet soğanı rendeliyoruz tuz karabiber kekik ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz yeterlice materyaller özleşecek.
- Hamurumuzu küçük bezelere ayırıp merdaneyle açıp iç harcımızı koyuyoruz kızgın yağda pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun????.