Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çiğ Börek

Çiğ Börek
0
17

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
cig-borek.jpg

Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı sirke
Kıymalı iç için;
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı su
Kızartmak için;
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle; kıymalı içimizi hazırlayalım. Uygun bir kabın içerisine kıyma, rendelenmiş kuru soğan, karabiber, tuz ve yarım çay bardağı suyu koyup karıştıralım.
  2. Kıymalı harcın sulu olmasına dikkat edelim. Sulu olmasının amacı daha rahat bir şekilde açılan hamurun üzerine yayılması.
  3. Şimdide hamurumuzu yoğuralım; hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyip yoğuralım, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
  4. Hamurdan 8 adet pazı yapalım herbirini servis tabağı büyüklüğünde açalım yarı kısmına kıymalı harçtan kaşık yardımıyla yayalım.
  5. Diğer kısmını üzerine kapatıp d şekli verelim. Kenar kısmını iyice parmak uçlarıyla batıralım ki kızartırken açılma yapmasın.
  6. 8 pazının hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra kızdırdığımız yağda arkalı önlü kızartalım. Afiyet olsun.
Çiğ Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,441Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt