Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 300 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle; kıymalı içimizi hazırlayalım. Uygun bir kabın içerisine kıyma, rendelenmiş kuru soğan, karabiber, tuz ve yarım çay bardağı suyu koyup karıştıralım.
- Kıymalı harcın sulu olmasına dikkat edelim. Sulu olmasının amacı daha rahat bir şekilde açılan hamurun üzerine yayılması.
- Şimdide hamurumuzu yoğuralım; hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyip yoğuralım, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
- Hamurdan 8 adet pazı yapalım herbirini servis tabağı büyüklüğünde açalım yarı kısmına kıymalı harçtan kaşık yardımıyla yayalım.
- Diğer kısmını üzerine kapatıp d şekli verelim. Kenar kısmını iyice parmak uçlarıyla batıralım ki kızartırken açılma yapmasın.
- 8 pazının hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra kızdırdığımız yağda arkalı önlü kızartalım. Afiyet olsun.