Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- Tuz
- Aldığı kadar su
- 250 gram kıyma
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
- Su
- Sıvı yağ
Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına unu koyalım sirke, tuz ekleyelim, aldığı kadar ılık su ile yoğuralım, kulak memesi kıvamında olacak hamurun yoğurduktan sonra 1 saat dinlendirelim.
- Ayrı yerde kıymanın üzerine rendelenmiş soğanları, karabiberi, tuzu ekleyelim, karıştıralım, biraz su ekleyelim çok değil.
- Sürebilecek şeklide hamuru bezeler haline getirelim ve tabak büyüklüğünde açalım.
- İç harcını koyalım yarım ay şeklinde kapatalım ağzını iyi kapatalım kızartırken açılmasın.
- Sonra kızgın yağda kızartalım afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.