
Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 şişe maden suyu
- Yarım su bardağı su
- 4.5-5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 350 gr kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı su
- Sıvıyağ
Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içerisine un alınır ,sirke ve tuz eklenir.
- Maden suyu ve su azar azar eklenerek yoğrulur.
- Üzeri örtülerek bir kenara bırakılır.
- Başka bir kabın içerisine kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ve toz biber ekleyerek yoğrulur sonra suyu ilave edilerek tekrar yoğrulur böylece sulu bir harç elde edilir.
- Bir kenarına kıymalı harç ilave edilir ve kenarlarına bastırarak kapatılır (ben çatalla kenarlarına bastırarak şekil verdim).
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir ve unlayarak pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
- Derin bir tavaya yağ koyulur kızdırılır ve börekler kızgın yağa atılarak kızartılır. Afiyet olsun.