Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çiğ Börek

Çiğ Börek
0
32

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
cig-borek.jpg

Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 4.5-5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
İçi için;
  • 350 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı su
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kabın içerisine un alınır ,sirke ve tuz eklenir.
  2. Maden suyu ve su azar azar eklenerek yoğrulur.
  3. Üzeri örtülerek bir kenara bırakılır.
  4. Başka bir kabın içerisine kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ve toz biber ekleyerek yoğrulur sonra suyu ilave edilerek tekrar yoğrulur böylece sulu bir harç elde edilir.
  5. Bir kenarına kıymalı harç ilave edilir ve kenarlarına bastırarak kapatılır (ben çatalla kenarlarına bastırarak şekil verdim).
  6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir ve unlayarak pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
  7. Derin bir tavaya yağ koyulur kızdırılır ve börekler kızgın yağa atılarak kızartılır. Afiyet olsun.
Çiğ Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt