Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çiğ Börek

Çiğ Börek
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cig-borek.jpg

Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağına yakın su
  • 1 silme çay kaşığı tuz
İç malzeme
  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 1 kuru soğan rendesi
  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için
  • Sıvıyağ veya zeytinyağ

Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur malzemelerini karıştırıp sert bir hamur yoğuralım.
  2. Parçalara ayıralım ve kurumaması için üzerini örtelim.
  3. Bir kabın içinde baharatları eklenmiş et ile rendelenmiş kuru soğanı karıştıralım ve azar azar suyunu ekleyip yedirelim. Yumuşak, sürülecek kıvamda bir iç harç olsun.
  4. Küçük hamur parçalarının her birini yuvarlak açalım yarısına iç harcı sürüp yarımay şeklinde kapatalım.
  5. Kızgın yağda kızartıp servis edebilirsiniz.Not: et içinde su olduğu için kızartırken sıçrayabilir dikkat edelim. Afiyet olsun!.
Çiğ Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt