
Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağına yakın su
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 200 gram orta yağlı kıyma
- 1 kuru soğan rendesi
- 1 çay bardağı su
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvıyağ veya zeytinyağ
Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemelerini karıştırıp sert bir hamur yoğuralım.
- Parçalara ayıralım ve kurumaması için üzerini örtelim.
- Bir kabın içinde baharatları eklenmiş et ile rendelenmiş kuru soğanı karıştıralım ve azar azar suyunu ekleyip yedirelim. Yumuşak, sürülecek kıvamda bir iç harç olsun.
- Küçük hamur parçalarının her birini yuvarlak açalım yarısına iç harcı sürüp yarımay şeklinde kapatalım.
- Kızgın yağda kızartıp servis edebilirsiniz.Not: et içinde su olduğu için kızartırken sıçrayabilir dikkat edelim. Afiyet olsun!.