Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çiğ Börek

Çiğ Börek
0
24

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( çoğaltmak için 2 bardak ılık su yapabilirsiniz)
İç materyali için;
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için; 1 bardak ılık suyu, tuzu kaba koyun. Aldığı kadar da un ekleyin ,ele yapışmayan hamur elde edeceksiniz.
  2. Daha sonra bu hamuru bezelere bölün, ne kadar ince hamur açarsanız böreğiniz o kadar hoş olacağı için bezeleri ona nazaran ayarlayın, dinlenmeye bırakın.
  3. Bezelerimiz dinlenirken iç materyali için kıymayı tavaya alalım. ( çiğden kıymayı koymak istemediğim için tava da biraz çevirmek istedim) Daha sonra doğradığımız soğanları koyalım karabiber ve tuz ekleyerek karıştıralım.
  4. Dinlenen bezeleri açmaya başlayalım içerisine isteğe bağlı ölçüde kıyma koyup kapatalım kızgın yağda kızartalım.Püf nokta: Ne kadar hamuru ince açarsanız o kadar hoş kabarıyor.

Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt