elektronikci
FD Üye
Çiğ Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ lahana
- 1 bardak buğday yarması
- 1 adet soğan
- 3 bardak soğuk su( yarmanın pişmesine göre arttırabilirsiniz)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Nane
- Karabiber
- 5 dal maydonoz
Çiğ Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sizlere yepyeni bir tarifle geldim.
- Öncelikle lahanalarımızı temizleyip bir güzel yıkayalım ve sıcak suda 15 dk haşlayalım.
- İç pilavını hazırlamak için sıvı yağ, soğan ve salçayı kavuralım. Sonra yarmayı koyup onunlada biraz kavuralım.
- En son suyumuzu koyup pilav demler gibi kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- İç pilav pistikten sonra taze maydanozlarımızı doğrayıp içine atıyoruz ve pilavımız hazır.
- Lahanamızda haşlandıktan sonra pilavımızıda ayrı tabağa alıp aynı ekmek bandırır gibi lahanayla pilavdan alıp yiyoruz.
- Gerçekten çok güzel oluyor isterseniz dolma gibi sarıpta yiyebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun.