Çiğ Köfte (Dışarıdakilere Son) Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı esmer bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet suyu sıkılmış soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 4 yemek kaşığı isot (Çok acı olmasın diyeler için 2 kaşık yeterli)
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
Çiğ Köfte (Dışarıdakilere Son) Tanımı Yapılışı
- Bulgurun içine sıcak suyu koyduktan sonra 10dk bekletilir.
- Kalan gereçlerin hepsi bulgurla birleşerek güzelce yoğrulur şayet elde yapacaksanız 15dk kadar ovulursa kâfi oluyor.
- Hamur yoğurma makinasında yapılacaksa 5-7dk yoğrulsa kâfi olucaktır.
- Yoğrulma süreci bitikten sonra çok az ben maydanoz doğradım istek eden koymaya da bilir daha sonra form verdim ve marulla servis yaptım. Yapıcak olanlara şimdiden afiyet olsun.