Çiğ Köfte (Domatesli) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı esmer bulgur
- 6 adet domates
- 4 adet limon
- 1,5 su bardağı zeytin yağ
- 4 tatlı kaşığı isot
- 2 tatlı kasığı pul biber
- 1 tatlı kasığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Çiğ Köfte (Domatesli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle domates, sarımsak ve soğanlarımız rendeliyoruz.
- Bulgurumuzu çiğ köfte tepsimize döküp, üzerine rendelediğimiz domates slogan ve sarımsağı mızı ekliyoruz.
- Bir kasede yağımızı ve baharatlarımızın hepsini katıp karıştırıyoruz.
- Bulgurumuzu domates suyu ile 20 dakika yoğuruyoruz ve bulgur yumuşamaya başlayınca 4 adet limonumuzu sıkıp, üzerine ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Limonun suyunuda çekince üzerine salçalarımızı ekleyip, biraz daha yoğurup, üzerine kasede hazırladığımız harcı döküp, uygunca karışıp bulgur tam kıvama gelenek dek yoğuruyoruz (Ne kadar çok yoğurur sak o kadar lezzetli oluyor)
- Servis tabaklarına elimizle sıkıp koyuyoruz. Yanında kıvırcık ve limon ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.