Çiğ Köfte (Yok Bu türlü Bir Tat Az Etle Çok ) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo köftelik esmer bulgur
- 200 gram dana kıyma ( iki sefer çektirin )
- 1 tüm sarımsak
- 7 yemek kaşığı isot
- Yarım litrelik kavanozda domates sosu
- 1 bağdan biraz az maydanoz
- 10 adet yeşil soğan
- 8 tane limon suyu (benim limonlar küçük ve çok sulu değildi)
- 1.5 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı pul biber (acı zevkiniz size bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağ
Çiğ Köfte (Yok Bu türlü Bir Tat Az Etle Çok ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar inanın nitekim birde bu türlü deneyin tadı olağanüstü oluyor artık geçelim tarife….
- Kısır leğenimize köftelik bulgurumuzu ve eti koyup 15 dakika eti yok edene kadar yoğuruyoruz.
- Daha sonra domates sosunu ve sarımsak ları koyup yumuşayana kadar yoğuruyoruz. Kestirimi yarım saat yoğuruluyor.
- Daha sonra isot pulbiber ve karabiberi ve limonu da ekleyip 15 dk daha yoğuruyoruz.
- En son yeşillikleri ve zeytinyağını da koyup 5 dk daha yoğurup sıkmaya başlıyoruz.
- Bu formda görselde olduğu üzere 2 tane büyük ve 1 tane küçük pasta tabağı dolusu çıkıyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.