Çiğ Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 6 çay bardağı ince çiğ köfteli bulgur.
- 1 kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 2 kol yeşil soğanın yeşili
- Marul
- 1 yemek kaşığı salça
- Limon
- 300gram dana kıyma (Aslında kesim et alıp kendiniz robotta çekseniz daha hoş oluyor)
- 4 yemek kaşığı dolusu isot
- Tuz
- İsteğe nazaran karabiber kimyon yahut bulabilirseniz çiğ köfte baharatı bildiğim kadarıyla genelde doğuda oluyor.
Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Et robotta çekilir damar var ise ayıklanır. Domates soyulur 4 e bölünür.
- Soğan yeşil soğan ve maydanozda ince doğranır.
- Yoğurma kabının 1 kenarına kuru soğan, salça, isot, katılır öteki kenarına bulgur katılır soğan ve salça ezilir halde yeterlice yoğrulur.
- Sonra bulgurla karıştırılır ezer biçimde yoğrulur 5dakika kadar.
- Domatesde ek edilir yoğurdukça domates ezilir.
- Sonrasında her 5 dakikalık yoğurmadan sonra azar azar su ek edilir.
- Bulgurun çiğliği gidince et ek edilir ete az bir su ek edilir.
- Et düzgünce yedirildikten sonra maydanoz ve yeşil soğan baharat eklenir tekrar yoğrulur ve servis için marulların içine yahut tabağa zevkinize nazaran servis yapabilirsiniz.