Çiğ Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 2, 5 su bardağı esmer bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı isot
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet limon suyu
Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulguru bir kaba alın ve üstüne 2 bardak sıcak suyu koyup. 15 dakika beklemeye alın.
- Bir soğanı robottan geçirip suyunu sıkın.
- İsotu da bir tabağa alıp üstüne sıcak su koyup bekletin.
- Kabaran bulguru mutfak robotuna alın ve üstüne, suyu sıkılmış kuru soğanı, ve bütün malzemeyi ekleyip, robottan geçirin. (ara orta durdurup kaşıkla kenarları ortaya alınki hepsi karışsın).
- Sonra bir tepsiye alın ve elinize birkaç dakika daha yoğurup şekillendirin. ???????? ???????????? afiyetler olsun!.