
Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı esmer bulgur
- 2.5 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 2 adet büyük boy domates
- 3 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı pulbiber
- Buz
Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 su bardağı esmer bulguru bir kaba alıp, 2. 5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kapağını kapatalım ve 5-10 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim. Acımsı tat olmaması için, soğanın elimizle sıkarak suyunu çıkartalım.
- Domates hariç tüm malzemeleri bulgura ekleyip yormaya başlayalım. Dikkat: domatesi başta ilave etmiyoruz. Yoğurma esnasında suya ihtiyacımız olacağı için, rendelediğimiz domatesleri yanımızda bekletiyoruz ve suya ihtiyaç oldukça azar azar domateslerimizden ekliyoruz.
- Tuzu damak tadınıza göre arttırabilirsiniz daha iyi kıvam alması için buz ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz ben yaklaşık olarak altı adet buz kullandım. Yaklaşık 1 saat boyunca yormanız gerekebilir.
- Çiğköfteniz kıvamını aldıktan sonra servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.