Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gr kıyma (kıymalı yapacaksanız)
- 500 gr çiğ köftelik bulgur
- İsot (miktarı siz belirleyin)
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 2 büyük kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 400 gr domates sosu
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet limon
- Yarım çay bardağı nar ekşi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Maydanoz
Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymalı yapacaksanız yarım çay bardağı isotla kıymayı harmanlayın kenara koyun.
- Çiğ köfte tepsisine yahut hamur yoğurma kabına (bende her ikisi var lakin makineyle yoğurdum) bulguru, isotu, öbür baharatları, salçaları, rondodan çekilmiş soğan ve sarımsağı, limonu, domates sosunu ekleyip elimizle karıştırın makineye takıp bulguru şişirmeden yoğurmaya bırakın. (elinizle yoğuracaksanız şişirmeden süratlice yoğurun)
- 5/10 dk sonra kıymayı ek edin kıvam alana kadar yoğurun.
- Son olarak nar ekşi, zeytinyağ ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip tekrar yoğurup 10 dk dinlendirip şekillendirin afiyet olsun….
Dükkanlardaki hazır isottan 1/1,5 çay bardağı kullanıyorum.Ve bu tanımdaki kulandığım isot hazır marketlerde satılanı kullandım….
Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı