Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı esmer çiğköfte bulguru
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 4 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı nar eksisi
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 baş soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 3-4 kısım ince kıyılmış yeşil soğan
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 1 büyük domates
- 1 kaşık biber salçası
- 2 yemek kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım limon suyu
- 2 paket beş türlü baharat
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı isot
- Yarım çay bardağı su
Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgur sıcak su ile ıslatılıp kapağı kapalı güzelce demlenir.
- Ayrı bir kapta kırmızı sos gereçleri bir ortaya getirilir.
- İsotlu sos için de su ve isot ayrıyeten bir kapta ıslatılır.
- Soğan ve sarımsak robottan çekilip suyu sıkılır, posası bulgura eklenip düzgünce yoğrulur.
- Sonra salça ve nar ekşisi de katılıp yoğurmaya devam edilir.
- Sonra sırayla kırmızı sosla ve isotlu sosla da yoğurmaya devam edilir.
- Daha sonra zeytin yağı da eklenir.
- Yoğrulma süreci tamamlanmadan evvel yeşil soğan ve maydanoz da eklenip yoğurma tamamlanır.
- Çiğ köfteler sıkıldıktan sonra servise hazır.
Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı