Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı çiğ köftelik bulgur
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı isot
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 limon suyu
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 4-5 kol yeşil soğan
- 1 diş sarımsak
- Marul
Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba köftelik bulguru alıp üzerine su ekliyoruz.
- Eğer ıslatmak için şu yetersiz kalırsa ekleme yapabilirsiniz.
- Ardından üzerini kapatıp en az 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
- Bulgur dinlendikten sonra mutfak robotuna alıp üzerine salça,limon suyu ve baharatları ekliyoruz.
- Yaklaşık 10 dakika orta ara karıştırarak robottan geçiriyoruz.
- Daha sonra yoğurma kabına alıp yeşillikleri ve sarımsağı ekleyip yaklaşık 10 dakika yoğuruyoruz.
- Nar ekşisini ve sıvı yağı ekliyoruz.
- İyice karışana kadar yoğuruyoruz.
- Ardından bir tabağa marulları koyup üzerine köfteleri sıkıp diziyoruz.
- Yanına maydanoz, yeşil soğan, turşu ve limon ekleyerek servis ediyoruz.