Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ciğer Kavurma

Ciğer Kavurma
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ciger-kavurma.jpg

Ciğer Kavurma Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg kadar ciğer (kuzu)
  • 1 küçük çorba kasesiyle doğranmış kuyruk yağı
  • 3 orta uzunluk soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
Yanında servis etmek için:
  • Soğan
  • Maydanoz
  • Sumak
  • Domates

Ciğer Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Doğranan kuyruk yağı tencerede eritilir.
  2. Üzerine zarını soyup sonlarını kestiğimiz ciğer eklenir ve tencerenin kapağı birinci 5 dakika açılmaksızın kavrulur.
  3. Başka bir tavada yemeklik doğranan soğanlar zeytinyağında kavrulur, küçük doğranan biberler de eklenir; kavurmaya devam edilir.
  4. Pişen ciğer tavadaki soğan ve biberli karışımın üzerine dökülür, karıştırılır.
  5. Tuzu ve baharatları eklenir, kısık ateşte 3-4 dakika daha pişirilir.
  6. Pişen yemek, sumak ve tuzla ovduğumuz soğan ve maydanozla, yanına doğradığımız domatesle servis edilir.
  7. Dileğe nazaran yanında patates kızartması ya da pirinç pilavı da tercih edilebilir.
Afiyet olsun :).
 
858,505Konular
982,726Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt