
Ciğer Kavurma Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg kadar ciğer (kuzu)
- 1 küçük çorba kasesiyle doğranmış kuyruk yağı
- 3 orta uzunluk soğan
- 2 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Soğan
- Maydanoz
- Sumak
- Domates
Ciğer Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Doğranan kuyruk yağı tencerede eritilir.
- Üzerine zarını soyup sonlarını kestiğimiz ciğer eklenir ve tencerenin kapağı birinci 5 dakika açılmaksızın kavrulur.
- Başka bir tavada yemeklik doğranan soğanlar zeytinyağında kavrulur, küçük doğranan biberler de eklenir; kavurmaya devam edilir.
- Pişen ciğer tavadaki soğan ve biberli karışımın üzerine dökülür, karıştırılır.
- Tuzu ve baharatları eklenir, kısık ateşte 3-4 dakika daha pişirilir.
- Pişen yemek, sumak ve tuzla ovduğumuz soğan ve maydanozla, yanına doğradığımız domatesle servis edilir.
- Dileğe nazaran yanında patates kızartması ya da pirinç pilavı da tercih edilebilir.