Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ciğer Sarma (Trakyanın Meşhur Yemeği)

Ciğer Sarma (Trakyanın Meşhur Yemeği)
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ciger-sarma-trakyanin-meshur-yemegi.jpg

Ciğer Sarma (Trakyanın Meşhur Yemeği) Tanımı İçin Materyaller


İç Pilav İçin
  • 250 gram kuzu karaciğer
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı çiğ badem ve kuş üzümü karışımı
  • Çay kaşığının ucu ile zencefil
  • Çay kaşığının ucu ile zerdeçal
  • Çay kaşığının ucu ile karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
  • 2-3 adet havanda dövülmüş karanfil
  • 2 su bardağı su
  • 1 silme çay kaşığı tuz
Sarmak İçin
  • 4 modül kuzu iç yağı yahut kuzu gömlek
Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Ciğer Sarma (Trakyanın Meşhur Yemeği) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ciğeri güzelce yıkayıp küçük küpler halinde doğrayalım. Geniş bir tencerede sıvı yağ ile yüksek ateşte soteleyelim.
  2. Ciğer suyunu salıp çekince üzerine ayıklayıp yıkadığımız pirinci ekleyip kavuralım.
  3. Akabinde tüm baharatları ve kalan materyalleri ekleyip kavuralım. Suyunu ve tuzunu da ekleyip pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  4. Başka yanda iç yağları sıcak suya sokup çıkaralım ki yumuşasın ve kolay sarılsın.
  5. İç yağını küçük bir kaseye serip içine pişirdiğimiz pilavdan koyup üzerini kasenin kenarlarına sarkan iç yağ ile kapatıp fırın tepsisine dizelim.
  6. Farklı bir kasede hazırladığımız yoğurt ve yumurta sarısı karışımını fırça yardımı ile sarmaların üzerine sürelim.
  7. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında sarmaların üzeri kızarana dek pişirelim.
  8. Yanında kaşık salata yahut ayran ile servis edilirse kusursuz oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun. ????????gibi kasenin içerisine konulan iç yağa sarılıp aksi çevrilir ve fırın tepsimize dizilir.
 
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt