Ciğer Sarma (Trakyanın Meşhur Yemeği) Tanımı İçin Materyaller
İç Pilav İçin
- 250 gram kuzu karaciğer
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı çiğ badem ve kuş üzümü karışımı
- Çay kaşığının ucu ile zencefil
- Çay kaşığının ucu ile zerdeçal
- Çay kaşığının ucu ile karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı toz tarçın
- 2-3 adet havanda dövülmüş karanfil
- 2 su bardağı su
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 4 modül kuzu iç yağı yahut kuzu gömlek
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Ciğer Sarma (Trakyanın Meşhur Yemeği) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ciğeri güzelce yıkayıp küçük küpler halinde doğrayalım. Geniş bir tencerede sıvı yağ ile yüksek ateşte soteleyelim.
- Ciğer suyunu salıp çekince üzerine ayıklayıp yıkadığımız pirinci ekleyip kavuralım.
- Akabinde tüm baharatları ve kalan materyalleri ekleyip kavuralım. Suyunu ve tuzunu da ekleyip pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Başka yanda iç yağları sıcak suya sokup çıkaralım ki yumuşasın ve kolay sarılsın.
- İç yağını küçük bir kaseye serip içine pişirdiğimiz pilavdan koyup üzerini kasenin kenarlarına sarkan iç yağ ile kapatıp fırın tepsisine dizelim.
- Farklı bir kasede hazırladığımız yoğurt ve yumurta sarısı karışımını fırça yardımı ile sarmaların üzerine sürelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında sarmaların üzeri kızarana dek pişirelim.
- Yanında kaşık salata yahut ayran ile servis edilirse kusursuz oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun. ????????gibi kasenin içerisine konulan iç yağa sarılıp aksi çevrilir ve fırın tepsimize dizilir.