Ciğer Tantuni Tanımı İçin Gereçler
- 900 gram küçük kuşbaşı doğranmış ciğer
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pul
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 fiske karabiber, tuz
- 1 demet maydanoz
- Lavaş
- 1 kuru kırmızı soğan
- 1 demet maydanoz
- 4 adet salkım domates
- 2 adet biber
Ciğer Tantuni Tanımı Yapılışı
- Doğranmış olan ciğeri sudan geçiriyoruz ve süzgece alıyoruz.
- Tavaya sıvı yağın yarısını alarak ocağa koyarak ısınınca ciğerleri tencereye alarak bir iki sefer karıştırarak tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz.
- Sulanıp suyu ile 25, 20 dakika pişince suyunu çekmeye yakın, soğanı yemeklik doğrayıp ciğere ekliyoruz.
- Tereyağını ve kalan sıvı yağ i da ekleyip kavuruyoruz.
- Salçasını ve baharatları da katıp kavuruyoruz.
- Ciğer suyunu çekecek ve biraz daha kavurup ocaktan alıyoruz.
- Üzerine maydanoz serpiyoruz.
- Öteki tarafta soğanı halka halka ince formda doğrayıp, maydanozu ince ince kıyıp içine katıp tuz ve sumak döküyor, domatesleri ve biberleri söğüş yapıyoruz.
- Sonra lavaş i ciğere bastırıp servis tabağına alarak 2yemek kaşığı ciğer den sumaklı soğan dan yanına domates ve biber dilimleri koyarak tantuniyi sararak hazırlıyoruz.
- Ve sıcak sıcak servis yapıyoruz harika lezzet
????denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun ????????????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.