Bitlis Yoresel Ciğer Taplemesi yapılışı
Malzemeler
1 kg ciğer 400 gr kıyma 55 bucuk su bardağı koftelik bulgur 1 yeşil biber 2 orta boy soğan Yarım demet maydanoz 1 su bardağı kuru reyhan 15 su bardağı su Karabiber, tuz
Uzeri icin;
Zeytinyağı Pulbiber
Yemeğin tarifi
Ciğeri iyice kıydıktan sonra, soğan ve biberi de cok ince şekilde kıyarak ciğere ekleyin Kıymayı da reyhan, tuz ve kararbiberle beraber bu karışıma ilave edin Bulguru da ekledikten sonra yoğurma işlemine gecin Suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya devam edin, ceviz buyukluğunde parcalar keserek avcunuzda yassılaştırın Bir tencerede kaynattığınız suya kofteleri dokun Tencerenin kapağını kapatmayın Kofteler haşlandıktan sonra suzgecle bir servis tabağına alın Zeytinyağı ve pulbiberi bir tavada kızdırarak koftelerinizin uzerine dokun Sıcak servis yapın
imagescigertaplamasitarifiresimli5ad41ff454588
Malzemeler
1 kg ciğer 400 gr kıyma 55 bucuk su bardağı koftelik bulgur 1 yeşil biber 2 orta boy soğan Yarım demet maydanoz 1 su bardağı kuru reyhan 15 su bardağı su Karabiber, tuz
Uzeri icin;
Zeytinyağı Pulbiber
Yemeğin tarifi
Ciğeri iyice kıydıktan sonra, soğan ve biberi de cok ince şekilde kıyarak ciğere ekleyin Kıymayı da reyhan, tuz ve kararbiberle beraber bu karışıma ilave edin Bulguru da ekledikten sonra yoğurma işlemine gecin Suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya devam edin, ceviz buyukluğunde parcalar keserek avcunuzda yassılaştırın Bir tencerede kaynattığınız suya kofteleri dokun Tencerenin kapağını kapatmayın Kofteler haşlandıktan sonra suzgecle bir servis tabağına alın Zeytinyağı ve pulbiberi bir tavada kızdırarak koftelerinizin uzerine dokun Sıcak servis yapın
imagescigertaplamasitarifiresimli5ad41ff454588